efterårsblade bog kaffe

Personalet anbefaler - oktober 2021

08.10.21
Se hvad bibliotekets personale læser: Vi lægger ud med en autofiktion en rejsebeskrivelse og en historisk roman fra et psykiatrisk hospital i mellemkrigsårene.

LINK til de anbefalede titler finder du nederst på siden

Sanatoriet af Anne-Sophie Lunding-Sørensen
Siderne bladrer sig selv i denne medrivende historie om forholdene på et psykiatrisk hospital i mellemkrigsårene. 
På baggrund af nogle mystiske selvmord bliver den kvindelige psykiater Hannah Neumann ansat på hospitalet. Hun er uddannet hos Freud og har sine egne, anderledes metoder, som ikke altid er velsete af de mandlige læger. 
Men historien handler også om kønskamp i lægeverdenen, om den forbudte kærlighed, om magtmisbrug og klasseforskelle. Og om den ringe viden man havde om psykiske sygdomme, der bare blev holdt i ave med medicin, men hvorunder der gemmer sig et menneske.
Anbefalet af Anne


Katrine Marie Guldager : ”Det samme og noget helt andet”
Hvordan er det at føle sig mindre elsket af sin mor end ens søster? Hvad gør det ved en, når man bliver midtpunkt i en arvestrid oven i sorgen over pludseligt at have mistet både sin bedste veninde og sin far inden for en uge?
Hvad gør misundelsen fra ens medstuderende, når man bliver den første, der bliver udgivet? Det værste var - at føle sig alene - at opdage, at ingen kunne eller ville hjælpe.
Handlingen udspiller sig, fra hun er 21 år og ti år frem. Forfatteren pointerer klart, at det her er en roman om hendes liv og dannelsesrejse. Romanen er autofiktion, hvor en forfatter kan tage elementer fra virkeligheden og lave fiktion over det. 
Jeg synes, Guldager skriver fantastisk, Jeg blev revet med og så de tydeligste billeder for mig. Hun har et klart, flydende og smukt sprog, emnet er kontrovertielt, men desværre eviggyldigt.
Anbefalet af Lise


Fra Panama til LA – Mikie Breum
Mikie Breum skriver lige ud af posen. Hun er nøgtern, meget observerende og har en tør humor. Hun omtaler et par gange i bogen sig selv som værende en kritisk person og mærkeligt nok skal hun tit fremhæve det faktum, at hun har store bryster (?) Jeg nyder at læse Mikies bog, da hendes rejsebeskrivelse IKKE er en lang følelsesladet smøre om hændelser og personer på hendes rejse. Der er heller ikke en masse snak om hendes kæreste eller om børn. Derimod får man en masse faktuel information og gode tips. Hun har skrevet to rejsebeskrivelser og jeg har nu læst begge.
Anbefalet af Alexander
 

Materialer