mand læser i bog

Personalet anbefaler - februar 2021

09.02.21
Se hvad bibliotekets personale læser i Corona-tiden. Find bogen til vinterferien,

(Foto: Jing Xi Lau)

LINK til de anbefalede bøger er nederst på siden.


Bjørnen af Katrine Marie Guldager (bog, ebog, netlydbog)
Mens der stadig er sne, skal du skynde dig at læse denne lille perle af en bog.
Vibse er vred på sin mand, sin chef, der har fyret hende, på verden, sig selv og savner ikke mindst sin datter, der lige er flyttet hjemmefra, alt i alt en kvinde i midtvejskrise. Hun flygter forsmået op i deres ensomt beliggende sommerhus i Sverige i håb om at få fred og blivet savnet. Det viser sig at blive et helt andet ophold end hun havde forestillet sig. Pludselig er hun sneet inde, ved at løbe tør for mad og udenfor finder hun bjørnespor....Det bliver både en kamp mod naturen og hende selv. 
Super velskrevet, utrolig morsom, spændende og mon ikke mange af os vil føle sig en lille smule ramt ;) God fornøjelse!
Anbefalet af LiseMit navn er Justice - Mordene på Highsbury House (Bd. 1) / af Elly Griffiths (bog, ebog, netlydbog)
Jeg elsker krimierne for voksne af Elly Griffiths, der emmer af hyggelig uhygge.

Det samme gør sig gældende med hendes Børnekrimi ”Mit navn er Justice - mordene på Highsbury House”. Bogen udspiller sig i england i 1930'erne og handler om 12-årige Justice, der starter på Kostskolen Highsbury House. Kostskolen “for døtre af godtfolk” ligger selvfølgelig helt afsondret i og ligner Draculas slot. Her finder Justice sedler med mystiske beskeder, folk lister omkring om natten i de mørke kolde gange og  kommer af dage på mistænkelig vis. 
En rigtig god bog for de læsestærke, især piger, på 10-13 år, hvor det ikke gør noget, at det bliver lidt uhyggeligt, men det er uhygge på den sjove og hyggelige måde.
Anbefalet af RikkeHvad svarer du, når livet kalder? / af Lisbet Johansen (bog, ebog, netlydbog)
En biografi over Lisbet Johansens liv som direktør i sin egen organisation for indiske gadebørn – kort fortalt. Igen en bog hvor hovedpersonen starter fra ”bunden”… eller - i det mindste – i en karriere hun for længst er blevet træt af og ryger til tops i sit eget liv. Hun tager en beslutning, en chance og tager til Indien hvor hun meget hurtigt drages ind i det uendelige problem med børn på gaden. 
En tankevækkende bog…… ét menneske kan gøre en stor forskel!
Anbefalet af Alexander


Globetrotter i høje hæle / af Bethsy Holk (ebog, bog)
En bog som kan bruges som karriere-vejleder, hvis man vil indenfor rejsebranchen. Det er en biografi over Bethsy Holks arbejdsliv – som grundet branchen blander sig med hendes private liv.
Jeg var meget imponeret over Holks liv – især fordi hun skulle kæmpe sig ind på markedet som kvinde i 1960’erne og 70’erne. Bethsy har ben i næsen, er kvik og humoristisk. Man kan mærke at hun har haft et sjovt liv med MEGEN aktivitet. En meget inspirerende bog jeg gerne læser igen en eller to gange mere i mit liv.
Anbefalet af Alexander

Materialer