bog på græsset med forårsblomster

Personalet anbefaler - april 2021

04.04.21
Denne gang en biografi om ægteparret Rachlins tvangsforflyttelse og skæbne i Sibirien, en genfortælling om de to excentriske Collyer-brødre, der var berygtede og sygelige samlere, en graphic novell, samt en ungdomsroman om identitet og cutting. For Teens om elverfolk og kærlighed, samt en serie hvor helten ikke altid behøver at være stor og stærk. (sidst opdateret 29/4)

(Foto : pasja1000 Pixabay)

LINK til de anbefalede titler finder du nederst på siden.
 

16 år i Sibirien / Rachel og Israel Rachlin
Denne bog er ikke ny - men hold da fest, hvor er jeg glad for at jeg endelig fik den læst. Den fangede mig fra første side!
Emnet er uhyggeligt, men vigtigt at kende til. Familien Rachlin fortæller om deres liv i København, Litauen og om deportationen op gennem Sibirien i detaljer, så man føler, man er der selv. Bogen er godt skrevet og indeholder kloge betragtninger. Familien Rachlin beviser at mennesket er i stand til - igen og igen - at opbygge og bevare et "almindeligt" liv i en kaotisk og uforudsigelig tilværelse.
Anbefales varmt af Alexander

Homer og Langley (Homer & Langley) af E.L. Doctorow
To brødre bor i deres forældres gamle lejlighed sammen med en stuepige og en køkkendame. Vi er i New York før 1. verdenskrig. 
Den ene bror spiller klaver og er blind, men han navigerer udmærket rundt – i huset og i sit liv. Den anden bror har psykiske krigs-mén og er samler. Han har bl.a. 5 klaverer, en automobil og en kæmpe avissamling inde i stuerne. Han vil nemlig lave verdens første avis, som dækker ALLE emner og nyheder i verden. De inviterer alverdens forskellige mennesker ind i deres store hus og det er en fornøjelse at læse om alle deres oplevelser. 
Kom i New York stemning i denne collage af en handling.
Anbefalet af Alexander

Almost American Girl af Robin Ha
Rørende graphic novel (for voksne) om den koreanske unge tomboy, Chunas flyt fra Korea til Alabama, USA med sin mor.
Chuna har kampe og sejre med skolen, sine nye halvsøskende og sig selv. Hun mærker hurtigt hvor invaliderende det er ikke at kunne tale engelsk, så med hjælp fra en god lærerinde, begynder hun sin rejse ind i det amerikanske samfund. Vi følger hendes nutid i USA med flashbacks til hendes barn -og ungdom i Korea. Meget læseværdig.
Klik her for bestilling i Bibliotek.dk 
NB. er på engelsk. fra 13 år.
Anbefalet af Alexander

Hjertet er 1 organ af Sarah Engell
Hjertet er 1 organ, er en voldsom bog, om kontrol, selvskade og kærlighed. I bogen følger man Lucca, der hele bogen i gennem går rundt med en kæmpe hemmelighed, der konstant tynger hende ned. Hun laver skarpere og skarpere regler for sig selv, for at kontrollere hemmeligheden. Hun har en følelse af, at det virker, indtil hun møder Xu. I takt med at forelskelsen vokser, bryder og ændrer hun flere og flere af sine regler.
Bogen er skrevet på en måde, hvor alt står meget direkte beskrevet. F.eks. når hun gør selvskade ved at skære i sig selv, er det beskrevet meget malende, og giver voldsomme billeder i hovedet. Hvis man ikke har noget imod at læse om den slags, er det en virkelig god bog, der kan give en et billede af hvilke tanker og følelser en person som Lucca kan gå rundt med.
Anbefalet af Emilie

Skyggens lærling af John Flanagan (serie)
Skyggens lærling er en lang bogserie. I den første bog følger man en 15-årig dreng, der hedder Will. Will er forældreløs, men har altid drømt om at blive en stor ridder. På vælgerdagen, hvor de store mestre vælger deres nye lærlinge, siger riddermesteren, at Will er for lille og splejset til at blive en rigtig ridder. I stedet bliver Will udvalgt til at være en del af det mystiske rangerkorps. Will skal nu tilbringe de næste mange år sammen med hans nye mentor Halt, mens han uddannes til ranger. Uddannelsen viser sig hurtigt at være en del farligere, og mindst lige så spændene som en ridderuddannelse, og det tager ikke lang tid, før Will vinder stor respekt hos selv de store riddere.
Denne bogserie egner sig meget godt til når man går i omkring 4. eller 5. klasse, men kan sagtens læses både tidligere og senere. Jeg har selv læst den første bog mindst 3 gange, fordi jeg synes at den er så god. / fra 12 år.
Anbefalet af Emilie

Throne of glass af Sarah J. Maas (Serie)
I den første bog i serien Throne of glass, følger man den 18-årige snigmorder Celena Sardothien, der efter at være blevet fanget, har tilbragt 1 år i Endoviers saltminer som slave. Da kongen beslutter sig for at afholde en konkurrence om hvem der skal være hans forkæmper ændres dette. Kronprinsen af Adarlan udvælger Celena som hans deltager i konkurrencen, og rejser selv ned for at hente hende. Hvis Celena slår de andre deltagere og vinder konkurrencen, skal hun blot tjene kongen i 4 år, for at blive fri. Celena stoler på sine evner, og er alt andet end bekymret for at tabe, men da mystiske kræfter begynder at dræbe deltagerne, bliver konkurrencen lige pludselig skubbet i baggrunden, og erstattet med kampen om overlevelse.
Throne of glass er en virkelig god serie, der både er spændende, romantisk og virkelig fangene. Jeg læste den første bog på to dage, fordi jeg simpelthen ikke kunne ligge den fra mig / fra 14 år
Anbefalet af Emilie

 

Materialer