Persondatapolitik

Sådan bruger og sikrer vi dine data på Gribskov Biblioteker

Registrering af dine data på Gribskov Biblioteker
For at du kan blive låner på Gribskov Biblioteker, registrerer vi dit CPR-nummer, navn og adresse samt mobiltelefonnummer og e-mail.
Det skal noteres, hvis du har navne- og adressebeskyttelse. Sundhedskort skal forevises.

Vil du bruge vores selvbetjente tilbud, registrerer vi også en pinkode, som du selv indtaster. De 4 tal vises som * i systemet.

Vi registrerer dine oplysninger i det landsdækkende bibliotekssystem Cicero, som ejes af Kombit og Systematic. I systemet er der adgang til det landsdækkende CPR-register, så adresser holdes opdateret.
Gribskov Biblioteker og Systematic har indgået databehandleraftale og dine data opbevares på servere i Europa. Dine data er kun tilgængelige i Gribskov Biblioteker.
Kun personale har adgang til dine data og vi kan altid se, hvem der har brugt systemet og hvornår.

Hvad bruges dine data til?
Dine data bruges kun med det formål at tilbyde dig adgang til bibliotekets fysiske og digitale tilbud. Dine data videregives derfor også kun med dette formål og kun til leverandører, som vi har indgået databehandleraftale med.  F.eks.:

  • når du låner eller ser lånerstatus på bibliotekets selvbetjeningsautomater
  • til adgangskontrol, når du benytter selvbetjent bibliotek, når personalet ikke er til stede
  • når du reserverer, fornyer eller betaler mellemværende på bibliotekernes hjemmeside
  • når du bruger netmedier på vores hjemmeside, f.eks. databaser, eReolen, Filmstriben, Biblo, Faktalink, Infomedia m.fl.
  • når du bestiller materialer fra andre biblioteker via bibliotek.dk

Vi bruger din adresse, e-mail, mobiltelefonnummer og din digitale postkasse, når vi skal give dig besked om bestilte materialer, der er til afhentning, påmindelser om du snart skal aflevere, hjemkaldelser og regninger mm. Har du tilmeldt dig bibliotekets nyhedsbrev, bruger vi din e-mail adresse kun til dette formål.

I enkelte tilfælde beder vi det konsulentfirma, som vi har databehandleraftale med, om at foretage en brugerundersøgelse. I disse tilfælde udtrækkes et tilfældigt antal e-mailadresser, der vil blive forespurgt om at deltage i undersøgelsen. Brugerundersøgelser laves kun med henblik på at give dig et bedre tilbud og service.

Hvilke data gemmer vi og hvor længe?
Når du afleverer materialer, du har lånt, gemmer vi oplysningerne i 30 dage. Så kan vi se, hvem der har afleveret evt. beskadigede materialer. Samtidig med at oplysningerne renses for personlige oplysninger, sendes oplysningerne videre til statistikformål. Oplysningerne bruges til den årlige Biblioteksstatistik, der offentliggøres i Danmarks Statistikbank og til den service, der tilbyder dig ”lignende” materialer på hjemmesiden.

Bruger du biblioteket, når personalet ikke er der, gemmer vi oplysninger om, hvornår du har logget dig ind sammen med overvågningsbilleder fra indlogningen. Gribskov Biblioteker opbevarer og behandler videoovervågning iht. persondataloven og Datatilsynets anbefalinger. Reglerne sikrer, at billederne opbevares sikkert, og at kun ganske få medarbejdere har adgang til registreret gennemsyn. Alle data og billeder slettes efter max. 30 dage.

Bruger du bibliotekets publikumsmaskiner?
Vi har sikret bibliotekets pc'ere så meget som muligt. Men hacking handler også om din adfærd. Vi kan derfor ikke garantere, at du ikke kan blive udsat for misbrug af dine data på bibliotekets PC’ere.

Misbrug, udskrift af din registrering, sletning og klageadgang
Du kan altid bede om at få en udskrift, der viser, hvilke data vi har registreret på dig. Henvend dig til personalet eller skriv til biblioteket@gribskov.dk

Opdager du, at dine data bliver misbrugt af andre, skal du straks give biblioteket besked. Vi har så mulighed for at spærre din registrering i bibliotekssystemet Cicero og dermed undgå yderligere misbrug.

Du kan til enhver tid blive slettet fra bibliotekssystemet Cicero. Det kræver dog, at du ikke har nogen gæld eller udlån. – Henvend dig til personalet.