kvinde med stråhat læser bog

Personalet anbefaler - Juli 2021

15.07.21
Se hvad bibliotekets personale læser: vi starter med en nobelpristager i litteratur og en graphic novel om 2 små brødre i en afrikansk flygtningelejr.

LINK til de anbefalede titler finder du nederst på siden

"Jeg er vild med Modiano"
Patrick Modiano modtog Nobelprisen i Litteraturpris i 2014, ”for den erindringskunst, hvormed han har fremmanet de mest uhåndgribelige menneskeskæbner og afdækket besættelsens livsverden”.
Fortid og identitet er evige temaer, der søges via brudstykker fra hukommelsens glemsel og erindring. 
Han er eminent til at fremmane fortidens tåger. Nogen mener også, han er så Parisisk, at man kan bruge hans bøger som guide eller byplan og han anses for at være en moderne Prousts. 


En stamtavle af Patrick Modiano
I denne fysisk lille bog, prøver Modiano at stykke en tidslinje sammen af brudstykker fra samtaler, bemærkninger, fornemmelser, breve fra hans forældre, deres mange venner og den jødiske fars – nok lyssky forretninger - i en tid hvor meget holdtes skjult og hemmeligheder blev taget med i graven. Måske for at finde svar om sin far og mor og hvad der egentlig skete og nok især sin egen identitet. Man drages næsten fysisk med på en lang række af gamle kostskolers usle sovesale, byer, gader, mennesker - mest i Frankrig, oftest i Paris. Nogle vil måske tænke, det stikker i alle retninger, men når sidste side er læst, sidder man med et stærkt billede af en barndom og ungdom med fattigdom, manglende kærlighed og forståelse for barnet og det unge menneskes behov og en fornemmelse af en tid, man ikke ønsker at vende tilbage til.
Anbefalet af Lise
 

De dunkle butikkers gade af Patrick Modiano
Da jeg  læste denne bog for flere år siden, blev jeg fuldstændig opslugt af det tågede mystiske, dragende univers i Paris. Hvor en privat detektiv som tidligere har mistet hukommelsen i en mystisk ulykke, er på jagt efter svar. Han har kun en gammel adresse, som eneste spor til at finde sin fortid.
Jeg MÅ læse den igen – og det må du også.
Anbefalet af Lise
 

Graphic novel: When Stars Are Scattered - Victoria Jamieson
Denne graphic novel læste jeg sidste vinter, men indtrykket sidder endnu. For det første er billederne smukt tegnet og farverne er dejligt jordlige. Vi følger to små brødre i en afrikansk flygtningelejr, hvor de er født! Der er jagten på det daglige vand og brød og den gode nabokone, som hjælper de forældreløse drengene. Vi er med på deres skole og de inspirerende lærere, som trods alt eksisterer i flygtningelejren. Der er to hovedtemaer i bogen. Det ene er kedsomhed; det fremgår tydeligt af bogen, hvor KEDELIGT der er i en flygtningelejr for to små drenge, når de ikke lige spiller fodbold med vennerne. Det andet er HÅB; hver dag glimter et håb om en bedre fremtid. Men det står også skærende klart at håbet for nogle slukkes…
Jeg blev virkelig klogere på en hverdag i en flygtningelejr af at læse denne graphic novel.
Kan bestilles i Bibliotek.dk - HER
Anbefalet af Alexander


 

Materialer