kvinde læser

Personalet anbefaler - januar 2021

27.01.21
Se hvad bibliotekets personale læser i Corona-tiden.

LINK til de anbefalede bøger er nederst på siden.


To stærke kvinder.
Bliv klog på andres liv og læs en biografi. Man får udvidet sin horisont og kan hente oceaner af inspiration i andre menneskers måde at leve på.

Huset i himlen : mine 15 måneder som gidsel i Somalia /  Amanda Lindhout (ebog)
Den unge canadiske kvinde, Amanda, tager ud at rejse, bliver bortført og holdt fanget i 460 dage. Det er en bog om mod og overlevelse

Himlen over min fars tag / Zeinab Mosawi (ebog)
En ung kvinde, Zeinab, bliver revet ud af sit danske liv og sendt på genopdragelse i Irak. Det er en bog om udvikling og om at skabe sig et positivt liv, trods modstand.
Zeinab Mosawi kommer til Helsinge i oktober med et foredrag der tager afsæt i denne bog.
Anbefalet af Alexander


Pensionat Pomona. Serie; 1. del
Mellem himmel og hav / Anna Frederiksson (ebog)
En varm og bevægende familiefortælling om mødre, døtre og hemmeligheder, og om at turde kaste sig ud i det usikre. Historiens omdrejningspunkt er de tre generationer af kvinder, med hver deres egne og fælles skæbner. Sally 51-årig single, bor i Stockholm, mistede som lille sin mor Vanja, der pludselig forsvandt. Selv har hun stødt sin egen datter Josephine fra sig, som hun altid har været alene med, indtil en kæreste krævede, at hun valgte mellem ham eller datteren. Da Sally’s farbror pludselig dør og skal begraves, popper alle problemerne op til overfladen. Kan mor og datter forenes? Hvad sker der, hvis Sally finder ud af, at hendes datter har kontakt med sin mormor? Hvorfor kom Vanja aldrig tilbage? Udfordringerne vokser, da Sally arver farbroderens gamle villa og overvejer at flytte tilbage til Kivik i Skåne og indrette et pensionat. Det er der kommet en rigtig dejlig og realistisk historie ud af.
Forfatteren er meget populær i Sverige og har været manuskriptforfatter på mange tv-serier. 
Anbefalet af Lise


Rejsen til Australien / Bertill Nordahl, Lene Hein Sørensen (ebog)
I rejsefortællingen Rejsen til Australien følger vi et ægtepars rejse rundt i Australien. 
Her er ikke tale de typiske back-packer rejser, da ægteparret er ældre. Derimod får vi detaljerede rejseruter og lærer interessante spots at kende.
Rejsen er i et roligt tempo og koncentreret primært om Australiens naturoplevelser. Der er korte besøg i de store byer som Sydney, Melbourne og Adelaide og her føler man byens puls.
Herligt at ”komme ud at rejse” i sindet, når nu man ikke kan i kroppen pga. Corona.
Anbefalet af Alexander


Konfliktens anatomi / The Arbinger Institute (ebog)
En bog der via en god og spændende historie, fører læseren naturligt igennem forskellige ledelsesmæssige perspektiver på emnet konflikt.  
Går du ind i et møde med et andet menneske, personligt som arbejdsmæssigt, med krig eller med fred i hjertet?
Altså hvilken INDSTILLING har du når du skal udføre en opgave og møde nye mennesker?
Alt dette og meget mere kan du blive klogere på, i denne bog om konfliktens anatomi. 
Anbefalet af Lars


Oostende 1936 - Stefan Zweig og Joseph Roth - sommeren før mørket faldt på / Volker Weidermann (ebog)
Denne biografiske roman handler om en række kendte kunstnere og forfattere - med Stephan Zweig og Joseph Roths dybe men også problematiske venskab i centrum. De opholder sig i Oostende i exil fra jødeforfølgelserne i Berlin. Fortællingen bevæger sig roligt fremad og er et vidunderligt tidsbillede af en epoke og nogle mennesker, der er væk. En grum og smuk historie både på det personlige og historiske plan. Da bogen var læst, sad jeg tilbage, taknemmelig for den tid vi lever i og med en dyb længsel efter se byen, vandre langs Strandpromenaden og se de smukke steder i historiens vingesus, der så tydeligt sad på min nethinde. Desværre er byen ikke som den var - den blev bombet under 2. Verdenskrig. Men vi kan heldigvis stadig læse deres bøger.
Anbefalet af Lise


Den røde jord i Mzuzu / Trine Andersen (ebog)
Romanen er en sjov og humoristisk fortælling om en yngre kvindes ophold i en flække i Afrika.
Her skal hun leve i en længere tidsperiode og har en dagligdag, som bl.a. involverer at udlåne bøger til de lokale, som bliver ellevilde med at læse.
Hun har nogle vilde oplevelser, bl.a. at være nødt til at gå på toilettet bag en busk, blot for at opdage at hele landsbyen står og kigger på hende fra den anden side. 
Alt er skrevet meget humoristisk, så det er en fornøjelse at læse!
Vil du have en oplevelse af at VÆRE i Afrika – så læs med.
Anbefalet af Alexander

Materialer