pige læser på badebro

Personalet anbefaler - Juni 2021

14.06.21
Se hvad bibliotekets personale læser : en bog med minder og en historie om Aboriginerne - Australiens oprindelige folk.

(Foto : Bethany Laird)

LINK til de anbefalede titler finder du nederst på siden.


Jeg kan huske af Joe Brainard
Denne bog kan læses af alle generationer, selvom det nok er folk født før 1976, som vil kunne relatere mest til de nævnte anekdoter. 
Hele bogen består af enkelte sætninger som starter med "Jeg kan huske".
Det gør den ikke irriterende, tværtimod - fordi man rives med ned ad mindernes avenue.
Eksempel på sætningerne er: "Jeg kan huske hvor godt et glas vand kan smage efter en skål is" eller "Jeg kan huske min brors samling af keramiske aber". 
Paul Auster skriver forord og kan man lide ham  - hvilket jeg kan - så nyder man og så denne bog, som anmelderne kalder et litterært mesterværk.
Anbefalet af Alexander
 

Budskab fra evigheden af Marlo Morgan
Denne bog har kigget ned på mig fra min egen bogreol i mange år. Bogen er en efterfølger til ”Det ægte folk – budskabet til mutanterne” af samme forfatter.
Temaerne er aboriginere i Australien. Historien udspiller sig i 1950’erne og årtier frem, hvor man følger et tvillingepars liv og opvækst.
Der er dyb racisme og uretfærdige hændelser beskrevet, men sproget er meget smukt og siderne i bogen læser nærmest sig selv.
Historien starter hvor en aboriginer mor føder to tvillinger, som straks tages fra hende, som havde hverken moderen eller de nogen værdi. Man separerer tvillingerne og placerer dem skødesløst og omsorgsfrit på forskellige hjem. 
Meget sker – også gode ting – i løbet af denne KNALD gode roman. Læs den!
Den skal bestilles her på bibliotek.dk
Anbefalet af Alexander

Materialer