DEKORATIVT
Isfugl Benny Uhlmann

Kunstudstilling: Metamorfoser: "De tavse fugle"

30.09.22
Maleriudstilling med kunstneren Benny Uhlmann

På Helsinge Bibliotek kan man i oktober-november se en serie billeder af den lokale kunstner Benny E Uhlmann. Temaet for udstillingen er fugle, havens fugle med besøg af en enkelt havfugl, ternen.

Benny E Uhlmann er akademisk arkitekt, der altid har holdt meget af at tegne og male. 
I 2020 trådte han tilbage fra arkitektvirksomheden for at være billedkunstner på heltid. 

For ti år siden begyndte Uhlmann som elev hos Daniel Goldenberg, og siden fortsatte han hos Mads Rye. I forløbet har han udforsket forskellige retninger indenfor den naturalistiske retning i kunsten.  

Benny Uhlmann er optaget af at bringe oplevelser fra virkeligheden ned på lærredet. At aflure naturen dens farvespil, forholdet mellem lys og skygge, at finde stramhed og bevægelse i formen og at sammenholde det med de virkemidler, oliefarver og kanvas byder på.
I maleriet bliver det muligt at bevæge sig endnu dybere ind i referencerne og gengive det, man ser, på en vægtet måde videre til beskueren.

Benny Uhlmann bor i Rågeleje. Hver sommer samler Benny og hustruen Pia forskellige kunstnere og arkitekter til en weekend, hvor de drager ud i naturen med staffeli for at male sammen i 2 dage. 

Udstillingen kan ses fra mandag 3. oktober i biblioteksrummet ved indgangen ud mod Skolegade.  Udstillingen er tilgængelig oktober-november.