Ronja Røverdatter vender tilbage

06.03.24
"Livet er noget, man skal passe godt på, forstår du ikke det?" – Ronja Røverdatter

Ronja Røverdatter som Netflix-serie er på vej

Den 28. marts kan man se en ny udgave af historien om Ronja Røverdatter. Og vi glæder os til gensynet med den verden, som både store og små har elsket siden bogens udgivelse i 1981.

Det sker, når Netflix har premiere på deres tv-serie ”Ronja Røverdatter”, hvor Astrid Lindgrens klassiker om Ronja og hendes eventyr i Mattisskoven, igen vækkes til live i en ny fortolkning.

Denne filmatisering, om den livlige og oprørske røverdatter, er en tv-serie på seks afsnit, hvor vi følger med Ronja ud på eventyr i de dybe magiske skove, der omkranser Mattis-borgen. En skøn historie for de fleste, der er fyldt med eventyr, venskab, kærlighed, fjendskab, magi og familie.

Mens vi venter spændt på tv-serien, har biblioteket heldigvis rig mulighed for at genopdage historien som både bog, e-bog, lydbog, film og tegnefilm.

Ronja Røverdatter på Netflix

Det officielle Ronja Røverdatter Netflix-websted:
www.netflix.com/dk/title/81737131

”Den nat, Ronja blev født, var det et skrækkeligt uvejr. Det stormede og ruskede i Mattisborgen, som lå på et bjerg midt ude i de vilde svenske skove. Lynet slog ned og delte borgen i to. Nu var den nordlige del adskilt fra den sydlige del med en stor dyb kløft. Helvedesgabet kom det til at hedde”

Den store karakterbog / Karin Esmann Knudsen

Ronja

Historiens hovedperson, Ronja, er en frygtløs, vild og kærlig pige, som er elsket af sin røverbande og ikke mindst sin far. Ronja tilbringer tiden med at udforske de dybe skove omkring Matis-borgen, og alt det mystiske, underlige og endda farlige som skoven indeholder.

Ronjas familie – Mattis-røverne - bor på Mattisborgen, men lynet er slået ned i borgen og og har delt den i to. Da rivalerne, Borka-røverne, flytter ind i den anden halvdel af borgen, danner Ronja og Borka-sønnen Birk hurtigt et tæt men også forbudt venskab. Ronja og Birk gør begge oprør mod deres forældre, stikker af og forsøger at standse fjendskabet mellem de voksne.

Ronja Røverdatter er en magisk fortælling, om forholdet mellem børn og voksne, venner og fjender, det naturlige og det mystiske. En eviggyldig historie, der snart kommer i ny forklædning.

”Bliv ikke forskrækket, Birk” sagde Ronja. ”Men nu kommer mit forårsskrig”

Sebastians Ronja Røverdatter

Sebastian skrev i 1990 musik og tekst til Det Danske Teaters opsætning af Ronja Røverdatter.
Mange af sangene er blevet populære klassikere. Som fx titelsangen Ronja Røverdatter.

Ronja Røverdatter
Røverkongens datter
Hvor er hun?
Ja, hvor er hun?
Ude midt i skoven
Synger hun med fuglene foroven

Materialer