dekorativ

Lokale fortællinger fra Gribskov Kommune

27.06.24
Vi har lavet en liste til dig, der gerne vil læse romaner som foregår i din by eller lokalområde.

Mens du går og venter på Christian Mohr Boisens nye roman ’Helsingeevangeliet’, som udspiller sig i Helsinge i 80’erne og 90’erne, kan du læse andre spændende og gribende bøger, der foregår i Gribskov Kommune og de omkringliggende områder.

Krimi og spænding

Hvis du er til krimi og spænding, kan du tage Lokalbanen til Tisvilde, Helsingør eller Liseleje. 
’Det romerske broderskab’: En Tisvilde-krimi i to bind. 
’Slagteren i Liseleje’: En sjov og overraskende hyggekrimi, der foregår i Liseleje.
’En digters død’: En krimi der foregår i Helsingør, af den danske krimiforfatter Lars Kjædegaards.
’Guld på gaden’: Spændingsroman om magt, bedrag og penge i Helsingør, af Eva Parum. 

En gribende fortælling

Leonora Christina Skovs roman ’Den, der lever stille’ har vundet mange læseres hjerter. I romanen beskriver Leonora Christina Skov sin opvækst i parcelhuset i Helsinge. Romanen er blevet filmatiseret. 
Brødrene Avaz sætter også billeder til en lokal fortælling i deres rørende film ’Mens vi lever’. Filmen er inspireret af virkelige begivenheder, og måske kan du genkende flere lokale steder. 
Romanen ’Tisvilde strand’, af Alberte Winding, er en rørende og gribende fortælling om savn, skilsmisse, ensomhed og glæden ved børn. 

For børn

Vand og strand kan betyde flere timers leg for børn og barnlige sjæle. Men vandet kan også være farligt, og nede i mørket kan der gemme sig mytiske fortællinger. Ellen Holmboe dykker dybt ned i de gamle lokalhistoriske fortællinger og sagn i sin børnebog ’Gys fra Gilleleje’.
I Camilla Hübbes roman ’SOS Gilleleje’ flytter en dreng på 13 år til Gilleje, hvilket bliver starten på flere farlige begivenheder. To spændende bøger for store børn, som begge foregår i Gilleleje. 

Nyt fra Helsinge

Christian Mohr Boisen, der er bysbarn af Helsinge, fortæller i sin roman om 1980’ernes store kriser og pastelfarvede fester, og om de originaler, man altid har kunnet finde i bybilledet i enhver gennemsnitlig dansk provinsby. 
’Helsingeevangeliet’ giver et genkendeligt tilbageblik på den lille provinsby, hvor automobilforhandlere og solcentre lå side om side. Og hvor der eksisterede et tydeligt socialt hierarki, hvor de selvstændige var byens elite, og bumsen på bænken besad pladsen på bunden af samfundet.
I efteråret 2024 kan du møde Christian Mohr Boisen på Helsinge Bibliotek. Hold øje med vores hjemmeside og sociale medier for mere information. 

Materialer