dekorativ
Victoria og Amanda fra biblioteket

Kvindelige stemmer i litteraturen – fra hele verden

26.03.24
Lad dig inspirere, underholde og opløftes af fantastiske gode bøger skrevet af kvinder.

Kvinder med betydningsfulde stemmer i den offentlige debat, kvinder med stærke historier, kvinder i alle farver, kvinder med humor og kvinder med både skarpe og kærlige iagttagelser. 

Undersøgelser viser, at kvinder læser mere end mænd, og at kvindelige læsere læser stort set lige mange bøger skrevet af mandlige og kvindelige forfattere. Et andet billede tegner sig for mænds læsevaner. Udover at mænd læser mindre end kvinder, viser en undersøgelse, foretaget af Kulturministeriet, at 80 pct. af de bøger, de mandlige svarspersoner sidst havde læst, var skrevet af en mandlig forfatter. Mænd læser derfor langt færre bøger skrevet af kvinder end af mænd. 

Vi ønsker at sætte fokus på de kvindelige stemmer i litteraturen, derfor har vi fundet bøger frem, som er skrevet af kvinder fra hele verden. Dét gør vi, fordi vi syntes, at det kvindelige perspektiv på samfundet, på familien og meget andet, også er vigtigt. 
Den sidste bog, du læste, var den skrevet af en mand eller en kvinde?

Hvis du har lyst til at læse en stærk, underholdende og god bog skrevet af en kvinde, kan du finde inspiration her på siden.
Vores liste er langt fra fuldkommen, der er mange flere spændende kvindestemmer i litteraturen, og der er mange flere nationaliteter, vi kunne ønske at inddrage.

Du finder også bøgerne som e-bøger og lydbøger på ereolen.dk
 

JAPAN

KINA

AUSTRALIEN

USA

GRØNLAND

MEXICO

BRASILIEN

SYRIEN

ARGENTINA

NORGE

SPANIEN