dekorativ

Flotte, farverige bogmærker skal smitte børn med læselyst

08.12.22
Skynd dig at komme hen på dit lokale bibliotek eller dit skolebibliotek og få fat i nogle flotte, farverige bogmærker med tips til fede bøger, man kan læse, hvis man er sådan cirka 10-13 år.

Bogmærkerne er lavet af elever fra Gilbjergskolen, som har været en del af et projekt, der skal få skoleelever til at læse mere. Det hedder projekt læselyst og er støttet af Børne- og Undervisningsministeriet. 

Baggrunden for projektet er blandt andet en international undersøgelse, der viser, at blot 20 procent af danske skoleelever er rigtigt glade for at læse, mens andelen af læseglade elever er 43 procent i andre lande. 

Ud over Gilbjergskolen har elever fra Gribskolen i Græsted og Nordstjerneskolen i Helsinge også været med i projektet. 

For at puste til læselysten har de tre skoler haft inspirationsbesøg af forskellige forfattere, blandt andre Thomas Korsgaard, Sanne Søndergaard, Søren Jessen, Kasper Hoff, Line Kyed Knudsen, Camilla Wandahl, Merlin P. Mann og Jan Kjær. Herefter har eleverne præsenteret deres egne gode læseoplevelser for hinanden på mange forskellige måder: Podcast, booktrailere, bogmærker, book bentos (collage-agtig opstilling med ting og rekvisitter, der beskriver temaer og handling i en bog) og altså også de flotte bogmærker.

Eleverne har også præsenteret bøger for hinanden ’live’ i den store biografsal i Gilleleje Bio. 

Bogmærkerne kan fås på bibliotekerne så længe lager haves.
Booktrailerne kan du se på Gribskov Bibliotekers Youtubekanal:
www.youtube.com

Fremadrettet vil bibliotekerne og de pædagogiske læringscentre i Gribskov gøre endnu mere for at fremme læselysten ved at afholde børnelitteraturfestival, forfatteruge og booktalks for elever og lærere i Gribskov. 

Herunder ses de bøger som eleverne har anmeldt.

Materialer