logo filmstriben

Film-anbefaling

31.12.21
Vi anbefaler en god film fra Filmstriben : Blinded by the light

Dagens anbefaling kommer fra Engelske Gurinder Chadha, der laver feelgood komedie-dramaer af den bedste slags. Hun har bl.a. stået bag Bedre end Beckham, Stolthed og brudgom og dagens anbefaling Blinded by the light (2019)

Den pakistanske teenager Javed føler sig låst fast i 1980’ernes England. Af Thatchers styrets hårde økonomiske stramninger, den store arbejdsløshed der rammer hårdt i provinsen og blandet de unge. Voksende fremmedhad blandt hans families naboer og omgivelser. Og sin traditionsbundne far, der ikke ser nogen fremtid i Javed drøm om at læse engelsk på Universitetet.
Men en dag får giver Javeds ven ham et kassettebånd med Bruce Springsteen, med ordene ”The Boss is the direct line to everything true in this shitty world”. Springsteens tekster taler direkte til Javed og giver ham håb og inspiration til at følge sine drømme.

En dejlig film fuld af klassiske Springsteen sange, som føles lige så rigtige i 80’ernes England, som det USA de blev skrevet i. En god start på et nyt år.

Læs om Filmstriben og hvordan det virker 

Se filmen på Filmstriben 

Eller klik på Film(net) nedenfor

Du kan også reservere på DVD nedenfor
 

Materialer