dekorativ

Bibliotekerne uddeler blomsterfrø - Få den vildeste have!

30.05.22
I den vilde have arbejder du sammen med naturen, insekter, fugle og andet dyreliv.
Gribskov Kommune uddeler bi-blomsterfrø på bibliotekerne.
Frøblandingen består af en lang række vildt forekommende blomster. Der er både enårige og flerårige blomster, hvilket sikrer blomstring allerede første år. 
Blomsterfrøene kan udsås fra april til juni samt august til september. Blomstrer fra april til september afhængigt af hvornår der er udsået. Blomsterhøjde på op til 50-60 cm.

Kom i den personalebetjente åbningstid, hvis du ønsker en frøpose til din vilde have.
OBS. BLIK-Græsted bibliotek har først blomsterfrø fra fredag 3. juni.

Hvorfor vilde haver?
Arealer med vild natur er i tilbagegang og det presser det dyreliv, som er afhængig af vild natur. I Danmark er mange arter i tilbagegang, bl.a. som følge af manglende levesteder.
I de mere end 1,2 millioner huse og tilhørende haver er der mulighed for at hjælpe de vilde arter, men det kræver, at vi i mindre grad henlægger haven til nytrimmet græsplæne. 

Samtidig kan en vild have med vilde blomster være utrolig smuk. Vilde haver kræver ofte mindre havearbejde, da de i høj grad kan passe sig selv. Og så kan det være sjovt for både børn og voksne at følge med i, hvilke vilde dyr som kommer på besøg og får den vilde have til at summe af liv.


Mere biodiversitet

Danmarks Naturfredningsforening har en række tip til, hvordan man får en vildere have og dermed skaber betingelser for et mere varieret dyreliv.
Det handler bl.a. om at fjerne græsplænen, lade grene og kvas ligge, sørge for både sol og skygge i haven, variation af blomsterarter og endelig kan en havedam sikre betingelser for både dyr og planter.
Se de mange gode tip her:

Læs Gribskov Kommunes folder om Mere vild natur
Læs Inspirationshæftet Naturen i din have fra Vildmedvilje.dk

Herunder finder du bøger til inspiration til din vilde have. 

Materialer