Folkeuniversitetet: Fløde flæsk og frikadeller - 150 års dansk madhistorie
-
-
- 19:00 - 21:00
- Peter Fjelstrups Vej 12
3250 Gilleleje
- Bibliotek
- Gilleleje Bibliotek
- I samarbejde med
- Gribskov Folkeuniversitet
Caroline Nyvang er seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek. Hun er uddannet historiker og forsker i dansk madkultur. Hun har i 2022 udgivet "Stegt flæsk med persillesovs", der indgår i Aarhus Universitetsforlags bogrække ”100 danmarkshistorier”. Nu kommer hun til Gilleleje og fortæller om den gode, danske madkultur.
Vores ideer om god mad har lange historiske rødder. Siden 1880’erne har økonomiske opsving og teknologiske landvindinger for alvor givet os nye gastronomiske muligheder, men også perioder med krig og krise har sat blivende aftryk på vores forhold til mad.
Gennem billeder og opskriftseksempler vil foredraget kaste lys over, hvordan den rivende samfundsudvikling har formet danskernes madkultur.
I forbindelse med foredraget er det muligt den aften at bestille en traditionel dansk ret i Spisehuset Bolværket i Kulturhavnen.
Mere fra Gribskov Folkeuniversitet
-
Foredrag og debatFolkeuniversitetet: Introduktion til de islandske sagaer
Kom med til to spændende aftner om de islandske sagaer ved Kim Lembek, cand.mag. i dansk og islandsk fra Københavns og Islands UniversitetBLIK - Græsted Bibliotek
150 DKK -
Foredrag og debatFolkeuniversitetet: Den kolde krig
I sit foredrag tager koldkrigs-historiker Thomas Tram Pedersen dig med på en tur tilbage til den Kolde Krig i 1980’erne med en hel stribe eksempler på, hvordan krigen også rasede i vores fredelige hverdag, og hvordan Danmark var klar, hvis krigen skulle komme.Gilleleje Bibliotek
90 DKK -
Foredrag og debatFolkeuniversitetet: Kunstig intelligens – teknisk vidunder eller en ny trussel.
v. Thomas Ploug, professor i Data og AI-etikHelsinge Bibliotek
90 DKK -
Foredrag og debatFolkeuniversitetet: Fløde flæsk og frikadeller - 150 års dansk madhistorie
Vores ideer om god mad har lange historiske rødder. Det vil Caroline Nyvang, der har skrevet ph.d. om danske trykte kogebøger og forsker i madens kulturhistorie, gøre os klogere på.Gilleleje Bibliotek
90 DKK -
Foredrag og debatFolkeuniversitet: Fra syv sogneråd til ét stort byråd. Kommunens historie på to timer
Kom med på en historisk tidsrejse, sammen med arkivar og cand.mag. i europæisk etnologi Astrid Lystbæk Andersen, tilbage til dengang, da hver sognekommune havde et sogneråd, og frem til nutidens kommunalreformerBLIK - Græsted Bibliotek
90 DKK -
Foredrag og debatFolkeuniversitetet: Hvad gør vi ved slidgigt?
Hvad er artrose (slidgigt)? Hvem får det - og hvornår? Det og meget mere vil Henning Bliddal, professor dr.med. og cheflæge på Bispebjerg-Frederiksberg Hospital, gøre os klogere på denne aften.Gilleleje Bibliotek
90 DKK