Folkeuniversitetet: Fløde flæsk og frikadeller - 150 års dansk madhistorie

Alle: 90 DKK
Et frokostbord dækket med dug, musselmalet porcelæn, smør, ost, sild og radisser.
"Et frokostbord" af maleren O.A. Hermansen. Foto: Statens Museum for Kunst..
Vores ideer om god mad har lange historiske rødder. Det vil Caroline Nyvang, der har skrevet ph.d. om danske trykte kogebøger og forsker i madens kulturhistorie, gøre os klogere på.
Date
Tid
19:00 - 21:00
Adresse
Peter Fjelstrups Vej 12
3250 Gilleleje
Alle: 90 DKK
I samarbejde med
Gribskov Folkeuniversitet

Caroline Nyvang er seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek. Hun er uddannet historiker og forsker i dansk madkultur. Hun har i 2022 udgivet "Stegt flæsk med persillesovs", der indgår i Aarhus Universitetsforlags bogrække ”100 danmarkshistorier”. Nu kommer hun til Gilleleje og fortæller om den gode, danske madkultur. 

Vores ideer om god mad har lange historiske rødder. Siden 1880’erne har økonomiske opsving og teknologiske landvindinger for alvor givet os nye gastronomiske muligheder, men også perioder med krig og krise har sat blivende aftryk på vores forhold til mad.

Gennem billeder og opskriftseksempler vil foredraget kaste lys over, hvordan den rivende samfundsudvikling har formet danskernes madkultur. 

I forbindelse med foredraget er det muligt den aften at bestille en traditionel dansk ret i Spisehuset Bolværket i Kulturhavnen.

Mere fra Gribskov Folkeuniversitet