Reformationen 500 år - ebøger & netlydbøger

01.11.17
Bliv klogere på Reformationen - lyt til en Netlydbog eller læs en Ebog - vi kan også tilbyde titlerne som almindelig bog.

"Reformationen 500 år"

Den 31. oktober 1517 var den dag, Martin Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg - det siger traditionen i hvert fald, selv om det nok snarere var en pedel, der svingede hammeren.

Luther var munk i Wittenberg på en tid, hvor den katolske kirke og paven havde enorm magt – og tidligere forsøg på at reformere kirken var slået fejl.
Luther var ikke ude på et decideret brud med den katolske kirke. Han ønskede snarere at ændre kirken indefra på de punkter, hvor han mente, den tog fejl. fx at man skulle kunne købe sig til frelse og slippe for skærsilden, ved at man selv eller ens slægtninge købte afladsbreve. Forholdet mellem Gud og menneske er ikke et (økonomisk) spørgsmål om præstation. Ligeså mente Martin Luther, at præster og andre gejstlige ikke havde patent på direkte adgang til Gud og udlægning af bibelen, hvilket blev lettet af hans oversættelse af bogen til tysk.

Hvis du vil vide mere om reformationen og Martin Luther, kan du lytte til - eller læse - en eller et par af de bøger, vi har fundet frem til dig nedenfor.
Den lille "tænkepause-bog" er et godt sted at begynde.

God fornøjelse!

(oprindeligt skrevet af eReolen)

Titlerne kan læses online på eReolen, fx. via vores hjemmeside. Bare klik på tilterne herunder. Du kan også bruge eReolens app til din smartphone eller tablet.
Se hvordan du bruger eReolen HER

Materialer
Se online
  • Lydbog (net)

Vredens dag

Af Kåre Johannessen (2013)
Læs mere
Se online
  • Lydbog (net)

Danskernes tro gennem 1000 år

Af Peter Lodberg (2017)
Læs mere
Se online
  • Lydbog (net)

Q - Carafas øje

Af Luther Blissett (2017)
Læs mere
Se online
  • Lydbog (net)

Den trofaste følgesvend : en biografisk roman om Martin Luther

Af Egil Hvid-Olsen (2017)
Læs mere
Se online
  • Lydbog (net)

Hvorfor er vi så enestående?

Af Christian Hjortkjær (f. 1980-11-11) (2017)
Læs mere
Se online
  • Lydbog (net)

Tusmørkeundere : roman

Af Sjón (2011)
Læs mere
Se online
  • Lydbog (net)

Reformationen

Af Bo Kristian Holm (2017)
Læs mere