dekorativ

Gribskov Biblioteker er med i Solsikkeprogrammet

04.05.23
Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med Solsikkesnoren eller kender nogen, der bærer den, så kommer du højest sandsynligt til det på et tidspunkt.

Solsikkesnoren er et initiativ, der skaber synlighed om usynlige handicaps. Initiativet er startet i England, og er nu på vej til at blive et globalt fænomen.

På Gribskov Biblioteker har vi valgt at være med i programmet. Det betyder, at alle med et usynligt handicap kan bede om en Solsikkesnor på biblioteket i den personalebetjente åbningstid.

Solsikkesnoren er med til at kommunikere til omverdenen, at man har særlige udfordringer. Den kan bæres om halsen eller i bæltet, og fortæller dem, man møder, at man har brug for en ekstra hånd, ekstra tålmodighed – og forståelse.
Ikke alle handicap er synlige. Nogle er usynlige, fx ordblindhed, psykiske sygdomme, kroniske smerter, autisme, ADHD, demenssygdomme, hjerneskade, talehandicap, synsnedsættelse, blindhed, hørehandicap mv.

Når vi udleverer snoren på biblioteket, stiller vi ikke spørgsmål. Du skal ikke underskrive noget, vise erklæringer eller forklare dig.

Vi håber, at programmet kan være med til at støtte op om et godt og aktivt (kultur)liv for alle – uanset udfordringer. 

Læs mere om Solsikkeprogrammet på www.hiddendisabilitiesstore.com/dk/ og følg dem på Facebook.