sprit og maske

Er det besværligt, det med Covid-19 ? - Så er du ikke alene, bliv klogere her

04.05.21
Samfundet er delvist åbnet op igen - MEN der er stadig tale om en åbning med visse restriktioner og begrænsninger. Få styr på junglen af test, svar på test, samt svar på alverdens spørgsmål om Coronapas.

Råd og regler om Coronapasset - klik her
Coronapasset er vigtig for Danmarks genåbning. Med coronapasset kan restauranter, erhverv og kulturliv genåbne tidligere, end det ellers var muligt. Til en start vil appen ”MinSundhed” fungere som midlertidigt coronapas. Dokumentation kan også ske ved fx udskrifter m.m.
 


Sådan bestiller du tid til Corona vaccination - klik her
Alle borgere i Danmark tilbydes i denne tid at få en vaccination mod Covid-19. Når du har fået tilbudt vaccinationen i din digitale postkasse eller e-Boks skal du efterfølgende selv ind og bestille tid. Se her hvordan du gør det.


Sådan ser du dit laboratoriesvar på sundhed.dk - klik her
Her kan du bla. tjekke en prøve, der viser om du har corona-virus? Se hvordan du gør.


Sådan finder du dit coronapas, hvis du har en negativ test - klik her 
Du kan bruge en negativ test som coronapas, hvis testen er foretaget inden for de seneste 72 timer. Du skal fremvise den negative test sammen med et ID (pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort).
Du kan finde din negative test i appen "Min sundhed" eller på sundhed.dk men du kan også downloade eller printe et testpas fra sundhed.dk.
Du har også flere muligheder.


Sådan finder du dit coronapas hvis du er færdigvaccineret - klik her
Fra d. 6. april 2021 kom kravet om at fremvise sit coronapas for at f.eks. at gå til frisøren, Nu kan du også bruge det til at få adgang til biblioteker, restauranter, museer m.m.


Sådan opsætter du appen "Min sundhed"
I videoen viser vi, hvordan du opsætter appen "Min sundhed", som du i øjeblikket skal bruge for at dokumentere om du har coronavaccination eller er testet negativ.Sådan tjekker du din "Digitale post" - klik her
Digitaliseringsstyrelsens kampagnefilm for at huske at tjekke Digital Post.
Find videoer på tegnsprog og andre sprog - klik herFaktalink: Vacciner
Bliv klogere på og få perspektiv på vaccinedebatten i Faktalinks artikel om vacciner.
Selv om mange har ventet på en vaccine mod COVID-19 med længsel, har vaccinerne mod coronavirus også pustet til en verdensomspændende vaccineskepsis. Vaccinedebatten handler om frygt for ukendte bivirkninger, modstand mod at blive underlagt medicinalindustriens interesser og pres fra myndighederne.
OBS: Husk at logge ind med dit bibliotekslogin for at kunne læse den fulde artikel i Faktalink.
Faktalink er en samling artikler om samfundsrelevante og historiske emner med bred interesse udarbejdet af professionelle skribenter, journalister, historikere m.v.