meditation ved havet

Trænger du til at komme ned i gear ?

16.07.21
Find forslag til rolige bøger, der passer til dit humør.

Foto: Debbie-Ducic

Trænger du til ro i både krop og sjæl, til at tænke en tanke helt til ende eller til at stoppe op.

Så kan du komme ned i tempo med bøger, hvor handlingen udfolder sig stille og roligt.

Her er både store tanker, søde historier og smukke scener.

LINK til de anbefalede titler finder du nederst på siden - plus et par ekstra. 
 

Kamo No Chomei: Hojoki - Den vemodige eneboer

800 år gamle men højaktuelle tanker fra en eneboer om livets foranderlighed, naturens skønhed og andre store, eviggyldige temaer. Bogen er lillebitte og kan læses inden ispinden smelter, men den egner sig bedre til langsom, eftertænksom læsning, hvor man lige kigger op på sommerlandskabets skønhed undervejs og lader refleksionerne bundfælde sig.
 

Ida Jessen: En ny tid

”Kun når her er fuldkommen stille, er jeg tilpas. Som om det er sådan, man holder balancen.”

Romanen ’En ny tid’ er et lille, fint portræt af et ‘hjælpeløst menneskeligt’ menneske. En dagbog fra en ordentlig og diskret kvinde i et landsbysamfund for 100 år siden. Om glæden ved lyset, der falder på væggen, hønsenes gebærden, det stille liv, men også på sin rare, lavmælte måde om kærligheden og om hvorfor og hvordan vi går rundt og er i verden.
 

Dave Goulson: Summen over engen

Du vidste det måske ikke, men at læse en hyggelig og klog britisk biologs arbejde med at omdanne en fransk ruinhave til et insektparadis er simpelthen det rene zen-hygge. Og så både lærer man og morer sig undervejs. Intet under, at Goulsons bøger altid er bestsellerhit.
 

Joe Brainard: Jeg kan huske

En stille og rolig kultklassiker, hvor alle tekststykker begynder med ”Jeg husker”. Bogen kan læses som en strukturstram biografi, men bedre endnu kan den læses med fokus på det meditative i gentagelsen og ikke mindst som en vej ned af Memory Lane for læseren selv.

Materialer