dekorativt

Maskinerne i Makerspace

03.05.22
Fold din kreativitet ud med et væld af maskiner

dekorativ
Storformatprinter – Canon TM 300
Vores storformatprinter kan printe i helt op til A0-størrelser, og med en bredde på 36” (91,54 cm) kan man printe den så lang man har lyst til.
Man kan printe i farver og sort/hvid, på almindeligt papir, fotopapir samt kraftig vinyl.


dekorativ
Vinyl og folieskærer - Scan n’ Cut 
Vi har 3 stk. Brother Scan n’Cut, som kan både printe, skære et motiv og ud scanner stort set alt som f.eks. en håndlavet tegning, et udklip af et magasin, et foto og meget mere. Du kan skabe endeløse designs og gemme dem i maskinens hukommelse. 
Scan dit eget design eller vælg et af de 600 indbyggede designs, heriblandt 100 quiltemønstre og 5 alfabeter. Vælg mellem de grundlæggende skabeloner, indviklede mønstre, kanter, quiltemønstre, fonte og meget mere, du skal blot vælge et design og det bliver skåret i dit valgte materiale. 
Den skærer i næsten alt op til 1,5 mm tykt, papir, stof, læder, plastik, selvklæbende folie m.m. og skærer hurtigt og ekstrem præcist. 
Hvis du vil designe din helt egen t-shirt, er det denne maskine du skal bruge.

Med ScanNcut fra Brother har du mulighed for at skifte kniven ud med en pen, så det er muligt at lave stregtegninger af enten de indbyggede designs eller dine indscannede tegninger.
Du har også mulighed for at udskifte til tuscher i forskellige farver eller vand/luftopløselige tuscher.
dekorativ

Laserskærer Eduardo X750
Vores Eduardo X750 Laserskærer kan skære i finér, MDM og meget mere med et arbejdsområde på 700 X 500 mm. Du kan skære helt igennem materialet, eller nøjes med at gravere f.eks. dit eget navneskilt.


dekorativ

Varmepresse
Varmepressen er følgesvend til vinyl-og folieskæreren og kan beskrives som et stort strygejern, som presser og varmer vinyl fast på tekstil med 165 grader. Med den kan du lave tekstiltryk på stofnet, t-shirts eller måske på stof, du senere skal sy til tøj.Du skal selv medbringe t-shirts, men trykket kan du lave på vinylskæreren, som du køber materiale til i Makerspace.dekorativ

3D-printere - Prusa i3 mk3s
Vi har 6 af de nye og meget populære Prusa i3 mk3s printere i Makerspace. 
Lav alt fra dine egne spillebrikker til brætspillet til den reservedel, der er gået i stykker på din brandalarm. Under forårets Corona-udbrud blev de brugt non-stop til at lave visirholdere som skulle bruges til værnemidler til kommunens plejepersonale.
For børn - Programmering for de mindste:

dekorativ
Beebots
Vi har 12 Beebots med ladestationer og vinlymåtter med forskellige motiver af bondegård, eventyr, tal og bogstaver.dekorativt
OSMO 
Vi har 6 sæt med forskellige værktøjer i den populære OSMO – serie. 
OSMO words, Numbers, Coding og Tangramdekorativt
Caterpillar
Vi har 6 ’Orme’ fra serien ’Caterpillar’ med programmering for de allermindste.Programmering for de større:

dekorativt
Lego WEDO N/T fra 3 - 5 klasse   
Vi har 25 sæt Lego Wedo som er meget populært blandt eleverne.
Man bygger robotter i Lego, programmerer hvordan de skal agere, og derefter dokumenteres arbejdet. Der er mange projekter man kan lave i LegoWedo app’endekorativt
Micro:Bits: 4 - 9 klasse programmér en lille computer   
Vi har et klassesæt Micro:Bit (også kaldet Ultra:Bit)
https://www.dr.dk/skole/ultrabit er der masser af undervisningseksempler som kan bruges til at introducere programmering for eleverne på mellemtrinnet.


dekorativt
…og med vores ”10 home kit’s” kan man føre undervisningen med Micro:Bit’s op i udskolingen. 
Du kan lave løgnedetektorer, vandingsanlæg til blomster og meget mere.dekorativt
Meet Edison: 4 - 7 klasse 
Med vores klassesæt af Meet Edison, som er en mere avanceret udgave af Lego Wedo, kan man lære de fundamentale byggeklodser i programmeringssprogene som variabler og betingede udtryk (If/else, while m.m.), og bagefter prøve den kode af man har lavet, ved at overføre den til robotten Meet Edison som har forskellige sensorer. (infrarød, ultraviolet, Lys, Lyd). 
Lær f.eks. robotten at følge lyset og lade bilen tænde lygterne, når det bliver mørkt.
dekorativt
Fable robotter
Vores klassesæt af nye menneskelignende Fable-robotter, åbner op for et væld af muligheder. Du kan sætte en mobiltelefon på robotten, og programmere dens ansigtsudtryk.
(Billede fable.png)
Skal klassen i gang med at lære koordinatsystemet, kan de komme og prøve at programmere Fable’s labyrint, og prøve at lede metalkuglen hele vejen til mål, eller hvad med at lave et teaterstykke, hvor to robotter snakker sammen?... 
Fable kan bruges i mange fag. Hvad med f.eks at bruge fable til at introducere Robinsonade i dansk.
Lad dig inspirere her https://www.shaperobotics.com/da/lessons/