danmarkskort med bøger på der foregår i danmark

Læs Danmark rundt - for børn

30.09.20
Ferie - en herlig og afslappende tid for langt de fleste. I år er der nok mange børn og deres familier der holder ferie i skønne Danmark.

Her er en række gode bøger til børn og unge der foregår forskellige steder i landet. Fra Bornholm til Thyborøn, ude på landet og i byerne. Måske giver det lige den ekstra dimension til ferien, at læse om nogen der lever eller oplever eventyr, der hvor man selv er?

Der er både realistiske bøger, om børn der flytter til en ny by eller om teenagere der prøver at overleve provinsen. Der er langsomme, hyggelige fortællinger om sommerferier og dovne dage.

Vi har også fundet nogle historiske romaner, så man kan tænke over hvordan et sted var i gamle dage. Og vi har fundet nogle fantasyromaner, der giver en ekstra magisk stemning til ens feriested.

Titlerne fordeler sig geografisk sådan her:

Hele landet:
På tur med Danmarkshistorien, Flunkene i Danmark og Lille Lucifer.

Sjælland: Dr Fusk/Vanløse, Dallas København/Frederiksberg, Børnene fra Sølvgade/indre København, Serpia/Stevns Klint, Den dag vi døde/Præstø, Ghetto-girls hader heste/Gundsømagle.

Lolland: De utilpassede.

Ærø: Tulamo, Rosa på Ærø og Lynkineser.

Læsø: Rosa på Læsø.

Fyn: Danerriget foregår på Svendborg egnen, Tyven fra Baker Street stjæler på Egeskov og FC Askerød spiller i Kerteminde. Kæresten er i havn om få minutter foregår i det sydfynske øhav.

Jylland: Lasses lange sommer, Elefantstenen foregår i Thyborøn. Tag gaden tilbage foregår i Nordjylland, Fuck dig Johannes/Ringkøbing, Dolken fra Dødemandsbjerget/Vesterhavet, Magnolia er i sommerhus ved Skagerrak, Provinspis/Grindsted, Tove tænker i Århus, Hvad så hvis jeg er/Fjerritslev, 1 1/2 meter krig/Århus og Mysteriet om de tavse børn/Århus.

Bornholm: Rosa på Bornholm, Fanny flytter - til Bornholm, Den hemmelige by, Pelle erobreren og Troldepus ved Løvehovederne.

Og udenfor kategori: Katten med de firfarvede poter - Syv fantastiske historier fra Sydsjælland, Randers, Lolland, København, Vestjylland og Nordsjælland. Samt Lommeuret og andre danske sagn og fortællinger - på tur i høje, huler, i mark og skov.

Og endelig nogle: om efterårsferien - i sommerhus, noget med uhygge, og en med kærlighed - Jubi, jeg har ferie!, Dæmonen og Kig Bella.
 

 
Materialer