3 brætspil: splendor, ticket to ride, pandemic

Spil sammen - Find brætspillet til sommerferien & lån det på biblioteket

07.07.17
Vores dedikerede spil-entusiast har udvalgt & anmeldt nogle af vores bedste spil til dig & din familie til en regnvejrsdag, i solen eller en hyggelig aften.

Læs om spillene og lån dem med hjem eller brug dem på biblioteket.
Du kan også reservere dem, når du har klikket på titlerne nederst på siden.

   Splendor
I Splendor indtager man rollen som juvelhandler i Renæssancen og målet er at få 15 point og derved vinde spillet.
Når man har sin tur, kan vælge at tage forskellige råstoffer ( i form af pokerchips) og bruge dem til at købe miner, juveler og ædelstene, som så giver point.
Så et meget simpelt og hurtigt spil som hele familien kan samles om.


  Pandemic
Pandemic er et samarbejdsspil, hvor du og dine medspillere sammen spiller "mod" brættet. I skal sammen rede verden fra at blive ødelagt af 4 virusser som truer menneskeligheden.
Hver spiller får en rolle som giver nogle fordele, f.eks. til at fjerne disse virusser hurtigere, rejse hurtigere rundt på landkortet og andre gode fordele.
Når man at finde en kur til hver af de 4 virusser, så vinder man sammen spillet. Når man DET ikke....så er det ude med os! Vi sætter vores lid til at du og dit team af eksperter redder os fra verdens undergang!


  Tsuro
I Tsuro gælder det om at være "last man standing". Kan du holde din drage på brættet, og sørge for de andre ikke gør?
Tsuro er et spil som kan spilles helt op til 8 spillere og tager ikke mere end ca. 15 min. per spil.
Nemt at lære, overskuelig spilletid og det kan spilles af børn fra 7 år.


   Small World
Verden er blevet for lille, så det er nu at du gerne vil have din bid af den! Small World et spil der foregår i en fantasy-verden, hvor du kan spille troldmænd, elvere, trolde og meget andet. Disse racer har så også en speciel evne, som gør dem stærkere. Og ikke nok med det, så bliver disse evner trukket tilfældigt i hvert spil, så der vil ikke være to ens spil, da racer og evner bliver sat tilfældigt sammen.
Målet i spillet er slå de andre af brættet og derved score point for de områder du kontrollerer i slutningen af din tur. Så jo flere områder - desto flere point!
Et strategispil hvor du skal lure din modstandere og selv være snedig. Spilletiden er ca. 60 - 120 min. alt efter antal spillere. Fra 8 år.


Timeline
Timeline er et lille quizspil, som er nemt at lære - men svært at mestre.
Spillet findes i forskellige kategorier som bl.a. Musik & Film, Historie og Opfindelser. I spillet lægger man sammen en tidslinie, og jo flere kort der kommer på tidslinien, desto sværere er det at placere sine egne kort. Spilleren der først kommer af med sine fem kort, vinder spillet.
Spillet egner sig til både små og store grupper og alle lejligheder, hvor man sagtens kan spille i hold.


   King of  Tokyo
Hvem er det stærkeste monster i Tokyo? Har dit monster det der skal til for at være den sidste overlevende?
Tør du stå inde i Tokyo og score point - men samtidig også være centrum for alle angreb der kommer fra dine modstandere?
I King of Tokyo er der ingen kære mor. I bedste Yatzy-stil skal du rulle med terninger, købe power-kort og gøre alt hvad der står i din magt for at slå de andre ud.
Sjovt spil, med masser af fart på!

Anmeldt af Mikkel, Helsinge Bibliotek

GOD SOMMER !  

Du kan reservere spillene, når du klikker på titlerne herunder - og når I har spillet, så klik på titlerne herunder - log ind  - og gi' det stjerner !

Materialer