Ternet ninja

Børnevalg - Børnene har stemt og vinderen er fundet

18.11.21
Et stort tillykke til Ternet Ninja med den seje valgsejr i Børnevalget 2021!

Siden den 28. oktober har landets børn og unge kunne stemme til Børnevalget 2021, hvor børnene selv kunne gå til valg på deres lokale børnebibliotek og vælge deres favoritkandidat fra kendte og populære børnebøger.
Ligesom de voksne gjorde det til Kommunal- og Regionsvalget,

De danske folkebiblioteker står bag Børnevalget 2021, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse, ved at give dem en smag af, hvad demokrati og afstemninger går ud på.
Knap 16.000 stemmer er afgivet og vinderen er nu fundet!

Børn over hele landet har stemt til Børnevalget 2021, og stemmerne fortæller, at valgsejren går til Ternet Ninja med sloganet og valgløftet "Ja til sværd og Koldskål til alle".

Der kunne stemmes på 11 forskellige bøger til Børnevalget 2021.

Ligesom børnene elsker Ternet Ninja, elsker- og beskytter han dem. I virkeligheden er han ninjaen Taiko Nakamura, der nu som en ånd, kæmper for at straffe dem, der begår forbrydelser mod børn. Med bolig i en ninjadukke er han en rå og ubarmhjertig dræber, der med humorens appellerende drivkraft leverer en helt særlig og flerstemmig historie, hvori både børn og voksne kan deltage og grine og gyse.

Ternet Ninja udfolder kampevnerne og kæmper for børnene sammen med drengen Aske i to bøger, som begge er filmatiseret. Derudover findes bøgerne både som E-bøger og lydbøger, som alle er tilgængelige på landets biblioteker, samt på bibliotekernes digitale tjeneste eReolenGo.

Et stort tillykke til Ternet Ninja med den seje valgsejr i Børnevalget 2021!
Demokratiet har talt, og de danske folkebiblioteker takker alle børn som deltog i Børnevalget. 

Læs mere om Børnevalget på www.børnevalg.dk 

 

Materialer