dekorativ

BØRNEVALG 2022 på Gilleleje- og Helsinge bibliotek

19.10.22
Fra den 11. oktober og frem til den 1. november kan børnene gå til stemmeboksene på børnebiblioteket og vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg.

Landets biblioteker inviterer til Børnevalg 2022 for at styrke børnenes forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet.

Frem til de voksnes folketingsvalg den 1. november 2022 afholder Gilleleje bibliotek og Helsinge bibliotek derfor Børnevalg, hvor børnene selv kan gå til valg og vælge deres favoritkandidat fra kendte og populære børnebøger.

Vi ser frem til at få besøg af en masse læseglade og valg-nysgerrige børn så vores yngste borgere får en smagsprøve på det der valg, som alle voksne nu for alvor begynder at tale om.

Bøger og billeder og svarark finder du i Børnebiblioteket.

Se de opstillede kandidater på www.børnevalg.dk

En landsdækkende succes

Det er 4. gang, der afholdes børnevalg på bibliotekerne. Ved børnevalget i 2017 deltog over 15.000 børn, og her vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer på valgsproget om ”Ja til slik”.
I 2019 vandt Carla og ”Vildheks” ved valget, hvor flere end 17.000 børn og størstedelen af landets kommuner deltog, og i 2021 vandt Ternet Ninja, og ca. 16.000 børn stemte på landets Biblioteker.

Børnevalg 2022 er igen arrangeret af Ballerup Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening i samarbejde med landets øvrige biblioteker.

Materialer