tine kragh

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
30 kr (unge under 18 år gratis)
Lokalitet
Børnetrappen
Target
Alle
Foredrag og Debat

Sicilien – kunst og kultur

09.12.21
Et foredrag ved Tine Kragh : Kunstværker, natur, arkitektur og arkæologiske områder m.m.
Sjældent finder man en så stor koncentration af kunst og kultur som på Sicilien. Øen har været påvirket af blandt andet fønikere, grækere, spaniere, normannere, romere, som alle har efterladt spor fra deres kultur. Dette har beriget Sicilien med Europas mest spændende og varierende kunst.

Vi skal høre om Siciliens mange kunstværker, natur, arkitektur og arkæologiske områder- inddelt efter udvalgte distrikter på Sicilien. Fra Siracusas græske teater over barokkunstneren Caravaggios værk af Santa Lucia til nutidige kunstneres keramikudsmykninger i små stræder i antikke byer.

Vi udforsker nyligt funden antik kunst som bronzestatuen af Praxiteles ”den dansende satyr”, ruiner af spanske barok kirker, den kendte renæssancekunstner: Antonello da Messina (1430-79) født på Sicilien, den romerske by med de mest velbevarede mosaikker i verden: Villa Romana Del Casale og vi vil undersøge nogle af Siciliens græske templer - større og flottere end dem de har i Grækenland.

Vi vil vi se fotos fra den imponerende vulkan Etna og belyse nogle af de Æoliske øer, de spændende vulkanske øer Stromboli, Lipari og Vulcano.
Derudover vil vi høre om Palermo, markeder, botanik, mad og vin, sicilianere og meget mere.

Hele foredraget underbygges af et rigt billedmateriale fra Sicilien.

OBS. Unge under 18 år har gratis adgang - men tilmelding nødvendigt !