pressefoto af Zeinab Mosawi

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
30 Kr
Bibliotek
Lokalitet
Store Sal
Target
Alle
Foredrag og Debat

Himlen over min fars tag

07.10.21
Foredrag med Zeinab Mosawi med afsæt i hendes debutroman.

Zeinab Mosawi stammer fra Irak og er opvokset i Danmark. I 2018 markerer hun sig som en stærk og rørende stemme i det danske samfund.

Hendes debutbog, selvbiografien ’Himlen over min fars tag’, berører brændpunkter som bl.a. integration, frigørelse, religion og ligestilling. Og Zeinab har stærke meninger og holdninger om netop de emner, og mange flere, da hun har mærket på egen krop og sjæl hvad det koster at være mønsterbryder.

Zeinab Mosawi holder sit foredrag med afsæt i sin debutbog ’Himlen over min fars tag’ (2018),som er historien om en teenagepige, der bliver efterladt i et krigshærget land langt fra den hverdag, hun kender i Danmark. Hun er blevet sendt væk af sine forældre, der mener, hun er blevet alt for dansk. ‘Himlen over min fars tag’ er en fortælling om ydmygelse, tæsk og selvmordstanker, men det er også en modig bog, om en ung kvinde, der tør trodse normerne og sætte sig op imod sine omgivelserne for at blive accepteret, som den hun er. 

Zeinab Mosawi er en af de mange piger, vi oftere taler om end med. Og det kræver sit mod, som ung kvinde med irakiske rødder, at stille sig forrest i skudlinjen med paraderne nede og tale fra sit hjerte. Mange kvinder og teenagepiger vil kunne relatere til Zeinabs inderste tanker, men samtidig vil alle mennesker, mænd som kvinder, unge som gamle, få glæde af at høre Zeinab Mosawis foredrag. Zeniab Mosawi er ikke bange for at dele ud af sine mest personlige erfaringer og giver også publikum mulighed for at stille nogle af de svære spørgsmål direkte til en, der kan give et troværdigt svar.