vulkan på sicilien

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
30 Kr
Place / Room
MIX-hjørnet, 1. sal
Target
For alle
Foredrag & Debat

Sicilien – kunst og kultur

30.04.20
Foredrag af Tine Kragh.

Sjældent finder man en så stor koncentration af kunst og kultur som på Sicilien. Øen har været påvirket af blandt andet fønikere, grækere, spaniere, normannere, romere, og de har alle efterladt spor fra deres kultur- hvilket har beriget øen med Europas mest spændende og varierende kunst.

I dette foredrag vil I få et udpluk af Siciliens mange kunstværker, natur, arkitektur og arkæologiske områder- inddelt efter udvalgte distrikter på Sicilien.

Lige fra Siracusas græske teater, til barokkunstnerens: Caravaggios værk af Santa Lucia, nutidige kunstneres keramikudsmykninger i små stræder i antikke byer. Vi udforsker nyligt fundne antik kunst som bronze statuen af Praxiteles ”den dansende satyr”, ruiner af spanske barok kirker, den kendte renæssancekunstner: Antonello da Messina (1430-79) født på Sicilien, den romerske by med de mest velbevarede mosaikker i verden: Villa Romana Del Casale og vi vil undersøge nogle af Siciliens græske templer - større og flottere end dem de har i Grækenland.

Vi vil vi se fotos fra den imponerende vulkan Etna og belyse nogle af de Æoliske øer, de spændende vulkanske øer Stromboli, Lipari og Vulcano.
Derudover vil tale om på Palermo, markeder, botanik, mad og vin, sicilianere og meget mere.

Hele foredraget vil blive underbygget af et rigt billedmateriale fra Sicilien.