orange sommerfugl med sorte tegninger med sløret grøn baggrund af grønne blade

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Place / Room
Kulturhavn Gilleleje, Bio 2
Target
For voksne
Foredrag & Debat

Fremtidens natur - foredrag af professor Jens-Christian Svenning

10.03.20
Offentlige foredrag i Naturvidenskab. Streamet live fra Aarhus Universitet.

Jorden er en levende planet – fyldt med mange forskellige livsformer. Men dens varierede og rige biodiversitet er nu under pres. Vi hører dagligt om biodiversitetskrise, klimakrise og kollaps i bestanden af insekter. Ja, sågar bliver ordet 'masseuddøen' ofte bragt i spil. Som reaktion på alle kriserne er der nu en stigende interesse for bæredygtighed.

Professor i økologi Jens-Christian Svenning er centerleder for et stort internationalt forskningscenter med titlen ’Center for Biodiversitetsdynamik i en Verden under Forandring’. I foredraget, som sendes live fra Aarhus Universitet, vil du få et overblik over, hvilke faktorer der bestemmer, om der er høj eller lav biodiversitet i verden – og med eksempler fra Danmark. Hvilken rolle spiller klimaet – og hvilken rolle spiller mennesket?

Hør også om baggrunden for biodiversitetskrisen – hvor stærk den er, og hvad der styrer den. Hvordan står det til med de tropiske skove og savanner. Og hvad med den danske natur – og hvilken rolle spiller de fremmede arter som mårhund og vaskebjørn – og hvad med honningbien? 
Du kommer også til at høre om koblingen mellem biodiversitetskrisen og klimakrisen – og hvordan biodiversiteten formentlig udvikler sig i fremtiden.
Endelig vil du høre, hvad vi som samfund og som individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer.

OBS. Anbefalet mødetid  kl.18.45
Det er gratis, men tilmelding nødvendig.


Arrangementet er et samarbejde mellem Gilleleje Bibliotek & Kulturhavn Gilleleje

Læs mere på ofn.au.dk