2 jernmasker med et blåt hav og en by i baggrunden

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:10
Pris
50 Kr
Place / Room
Børnetrappen
Target
For alle
Film, Musik & Teater

Pink Floyd - The Wall

28.11.19
Foredrag ved Thomas Ulrik Larsen. Albummet har 40 års jubilæum i år.

"We Don’t Need No Education,” lyder den grammatisk forkerte hookline, som er det brudstykke fra Pink Floyds “The Wall”, de fleste kender.

Hvordan fik ”bandet, der nægtede at udgive singler” det allerstørste single-hit lige på kanten mellem 1970’erne og 1980’erne? Hvordan var verdens populæreste live-band blevet SÅ trætte af at turnere, at det blev nødvendigt at bygge en mur mellem band og publikum?

The Wall cementerede med 33 millioner solgte eksemplarer, at Pink Floyd var koncept-rockens konger, men ved overgangen til 1980’erne var bandet på sammenbruddets rand. Kørt ned af paranoia, udbrændthed og magtkampe.

Thomas Ulrik Larsen går bag Muren i to tætpakkede timer, hvor historier, billeder, lydklip, video, musikanalyse og fortolkning tilsammen giver en unik oplevelse af et mesterværks tilblivelse. Han har mange musikjern i ilden: foredragsholder, sangskriver, musiker, underviser og musikjournalist.

Pink Floyd og Thomas Ulrik Larsen har mange år på bagen sammen. Thomas har flere gange haft bandet under lup, mens han studerede musikvidenskab på Københavns Universitet. I seks år var han kapelmester i det mest velrenommerede Pink Floyd-coverband i Europa.

Se mere på den officielle Pink Floyd-hjemmeside