foto af musikerne

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Target
Alle
Film, Musik og Teater

BLIK fejrer Beethoven med fornem koncert

03.11.20
Vær med til at fejre 250-året for Beethovens fødsel når BEETHOVEN TRIOEN og tenor, kgl. Kammersanger Stig Fogh Andersen giver koncert.

BEETHOVEN TRIOEN består af Kristine Thorup (klaver),  Grit D.-H. Westi (violin) samt Liv Keiding (cello).

Repertoiret består blandet andet af:
"An die ferne Geliebte", sangcyklus op. 98 for - tenor og piano.
Beethoven: ”Geistertrio”, trio i D-dur op. 70 - violin, cello, piano og en række underholdende skotske og irske sange for trio og tenor.

Mere om musikken:
”An die ferne Geliebte” er en helt sammenkomponeret cyklus for tenor og piano. Teksten af A. Jeittleset er et kærlighedsdigt sunget af en ung mand, som står på en høj og ser ned i dalen, hvor han mødte sin elskede, som nu er langt borte. Han ønsker sig, at fuglene, vinden og bækken kunne bringe ham hen til hende.

”Geistertrioen” er en af de betydeligste trioer fra Beethovens hånd. I 1842 skrev Beethovens elev, Carl Czerny, at den langsomme sats i trioen mindede ham om scenen med faderens spøgelse – åbningsscenen - i Shakespeares ”Hamlet”, og navnet har hængt ved siden.

De skotske og irske folkesangsarrangementer blev til på foranledning af den skotske forlægger, George Thomson, som længe og ihærdigt pressede Beethoven til at skrive dem. Beethoven var meget optaget af folkemusik og brugte den ofte både direkte og som inspiration til sine værker. Det blev til over 170 arrangementer over årene, og han fik det ganske godt betalt, men det var intet venstrehåndsarbejde, dertil er kvaliteten alt for høj og musikken er kærligt formet til smukke og forrygende små perler.

Om musikerne:
Kristine Thorup: er uddannet pianist fra Vestjysk Musikkonservatorium, Det kgl danske Musikkonservatorium og Det fynske Musikkonservatorium.  har indspillet og medvirket på flere cd'er, bl.a med ny musik som hun også har uropført.
Hun har, udover studier i udlandet, været transmitteret i P2 flere gange og er aktiv som solist, kammermusiker, akkompanatør over hele landet.

Grit D.-H. Westi: Diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og har siden januar 1992 været fastansat i Det Kgl. Kapel i København. Sideløbende har hun undervist, spillet i mange kammermusik-sammenhænge, produceret radioudsendelser og engageret sig fagligt på Det Kongelige Teater.

Liv Keiding: Diplomeksamen fra  Det Kgl Danske Musikkonservatorium i København 1992, herefter yderligere studier i bla. Wien. Flere freelance-opgaver og vikariater. Siden 2010 jordemoder med ansættelse på Hvidovre Hospital. Fra 2013 medlem af Lyngby Tårbæk Symfoniorkester.  Medvirker årligt ved koncerter med professionelle og semi-profesionelle ensembler/orkestre.

Stig Fogh Andersen: Debuterede på Den Jyske Opera i 1978 og blev allerede i 1980 ansat som solist på Det Kongelige Teater. Han har sunget en bred vifte af operaværker, men det er især som Wagner-sanger, han er blevet efterspurgt over hele verden. Det tog især fart efter succesen som Siegfried i Nibelungens Ring på Den Jyske Opera i 1994, og han har siden sunget Siegfried godt 150 gange over hele verden.
I 2006 blev Stig Fogh Andersen udnævnt til kongelig kammersanger.